Hlavní obsah

Orel pořídil úchvatné záběry Londýna

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečné záběry Londýna pořídil orel královský s kamerou připevněnou na těle. Celkem tři videa jeho letu slouží k propagaci výstavy, která se snaží upozornit na současný stav životního prostředí, napsala agentura Reuters.

Foto: Freedom & Here Today..., Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na Londýn z pohledu orla

Článek

Orel jménem Darshan se spustil z katedrály svatého Pavla a nabídl pohled z výšky na moderní centrum města. Proletěl se také nad olympijským stadiónem a snesl se i na Tower Bridge, přičemž vždy neomylně přistál na ruce cvičitele.

Akce měla upozornit na výstavu umění Here Today, která ukazuje pomocí obrazů, fotografií a dalších uměleckých prostředků současný stav životního prostředí. Připomíná také 50. výročí od vzniku červeného seznamu ohrožených druhů vydávaného Mezinárodním svazem ochrany přírody.

BEZ KOMENTÁŘE: Orel Victor se snesl z Eiffelovy věže

Videa vznikla ve spolupráci s projektem Freedom, který něco podobného podnikl v září v Paříži. Orel mořský jménem Victor se tam snesl z Eiffelovy věže, samozřejmě opět s kamerou. Cílem bylo upozornit na nutnost ochrany tohoto ohroženého druhu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám