Hlavní obsah

Venezuela má světový rekord, kuchaři připravili 120 metrů dlouhý pokrm hallaca

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelská gastronomie se pravděpodobně zapíše do Guinessovy knihy rekordů. Podařilo se jí totiž překonat světový rekord. Desítky lidí a kuchařů se shromáždily ve venezuelském Caracasu k přípravě místního vzácného pokrmu hallaca. Ten se servíruje především jako vánoční menu a jeho příprava se považuje za rodinný svátek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Venezuela vytvořila nový světový rekord, kuchaři připravili 120 metrů dlouhý vánoční pokrm hallacaVideo: Reuters

 
Článek

Na přípravu tohoto svátečního pokrmu bylo spotřebováno 504 kilogramů listů banánu, 144 kilogramů hovězího masa, 216 kilogramů kuřecího masa a 216 kilogramů kukuřičné mouky.

„Příprava hallacy, která měla být původně vytvořena jen tak pro lidi, se může stát novým světovým rekordem. Je totiž 120 metrů dlouhá,“ říká venezuelský šéfkuchař Yvan Bello, který na přípravu pokrmu dohlížel.

Druhým připraveným pokrmem byl chleba se šunkou. Kuchaři při přípravě spotřebovali celkem 300 kilogramů sušeného mléka, 375 kilogramů margarínu, 386 kilogramů mouky a 15 000 litrů vody.

„Toto je zatím první záznam, ale vše musí být ještě oficiálně zváženo a teprve poté budeme moci tuto informaci potvrdit. Pokrm musí vážit alespoň 500 kilogramů,“ prohlásila zástupkyně Guinessových světových rekordů Kimberly Patrick.

Příprava vánočního pokrmu hallaca trvá přibližně dva dny a zúčastňují se jí rodinné či přátelské skupinky.

Reklama

Výběr článků

Načítám