Hlavní obsah

Dobrodruzi překonali po laně jedny z největších vodopádů na světě

– Viktoriiny vodopády
Novinky, zkr

Dva profesionální provazochodci strávili dva roky přípravami na překonání jedné z největších výzev v jejich životě. Němec a Rakušan 7. listopadu úspěšně zdolali Viktoriiny vodopády, nad kterými přešli po popruhu slack line. Překonaná vzdálenost činila 100 metrů, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážlivci překonali Viktoriiny vodopády na popruhuVideo: Reuters

 
Článek

Šestadvacetiletý student Lukas Irmler z Německa a o osm let starší novinář a spisovatel Reinhard Kleindl z Rakouska nejdřív několik měsíců vyběhávali povolení, aby svůj akrobatický kousek mohli vůbec zrealizovat. Nakonec se jim to povedlo a oba zdárně přešli po popruhu nad jedněmi z největších vodopádů na světě, ovšem s jištěním.

„Je tady ve vzduchu hodně vody, která kolem vás poletuje a stříká vám do obličeje, což je rušivé,“ popsal Irmler. „Je to velmi náročné na optiku, protože ze stran stříká vodní tříšť. A velmi obtížné je samozřejmě všechno, protože je to nasáklé vodou,“ dodal Kleindl.

Viktoriiny vodopády se nacházejí na řece Zambezi na hranici států Zimbabwe a Zambie. Voda padá do kaňonu z útesu vysokého přes sto metrů, v nejširším místě měří 1700 metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám