Hlavní obsah

Darovali kolegovi vlastní dovolenou, aby se mohl starat o ženu a dítě

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K bezpříkladnému aktu solidarity se odhodlali zaměstnanci dopravního podniku v jihofrancouzském Nice. Jednomu řidiči autobusu se totiž „poskládali“ na dlouhodobou placenou dovolenou, aby se mohl starat o nemocnou těhotnou manželku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Více než 200 zaměstnanců věnovalo celkem 362 dní vlastní dovolené ve prospěch 32letého Karima Zaouaie, jehož ženu Carine postihlo v červenci krvácení do mozku.

„Teď se musí učit znova chodit. A až se vrátí s dítětem domů, bude po dobu jednoho roku potřebovat trvalý doprovod,“ řekl nastávající otec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Chlapec se má narodit v pondělí 17. listopadu císařským řezem. Že kolegové z práce „sbírku“ chystají, Zaouai nevěděl. Akci odstartoval jeden z jeho kamarádů a snaha pomoci řidiči byla tak velká, že musela být předčasně ukončena.

Podkladem pro nezvyklý dárek se stala novela zákona z letošního dubna, která se souhlasem zaměstnavatele umožňuje pracovníkům firmy věnovat část vlastní dovolené kolegovi, který se náhle ocitne v těžké životní situaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám