Hlavní obsah

Majiteli se vrátil čtyři roky ztracený papoušek, mluví ale cizím jazykem

Novinky, vps

Slzy v očích měl Brit Darren Chick z Los Angeles, když se minulý týden po dlouhých čtyřech letech shledal se svým papouškem šedým jménem Nigel. Jeho kultivovaný britský přízvuk je ale pryč, místo toho mluví pták španělsky.

Foto: Profimedia.cz

Papoušek šedý

Článek

Nigelova cesta zpět k jeho majiteli nebyla jednoduchá. Nedávno se objevil před dveřmi domu manželů Sperlingových z Torrance.

„Provozuji salón pro psy, tak jsem ho tam vzala s sebou v kleci. Byl to ten nejšťastnější pták. Zpíval si a mluvil, štěkal jako psi. A mluvil španělsky,“ citoval server Daily Breeze Julissu Sperlingovou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Papoušek se jí svým chováním zamlouval, věděla však, že musí někomu patřit. Začala proto zjišťovat, zda se někomu neztratil, a na internetu našla inzerát veterinářky Teresy Miccoové. Nigel vypadal opravdu téměř stejně jako její Benjamin, ale poté, co naskenovala papouškův čip, bylo jasné, že se mýlila.

Hledání nebylo jednoduché

Pátrání proto pokračovalo, tentokrát na straně veterinářky. Čip si sice za celou dobu nikdo nezaregistroval, ale Miccoová zjistila, že ho v roce 2006 do papouška vložila ona sama. V záznamech dohledala obchod, v němž papouška prodali. Tam si k jejímu velkému štěstí uchovávali záznamy, dostala tak kontakt na tehdejšího kupce. Ani jedno z uvedených čísel nefungovalo, vydala se proto osobně na uvedenou adresu. A tam majitele pořádně překvapila.

„Díval se na mě, jako kdybych zešílela,“ popisovala setkání Američanka, která už takto pomohla nalézt ztracené majitele pěti papouškům šedým. Inzerát o ztrátě jejího Benjamina už totiž visí na internetu devět měsíců a lidé ji často kontaktují. Vlastního papouška však stále nenašla.

Nigelův majitel svého papouška hned poznal, z druhé strany ale tak pozitivní odezva nepřišla – pták totiž Chicka při prvním kontaktu klovl. Podle Miccoové je to ale normální a za nějaký čas se to spraví, což po pár dnech potvrdil i Chick.

„Daří se mu dobře. Je to zvláštní, ale hned jsem věděl, že je to on,“ uvedl Chick. Teď už mu jen zbývá vyřešit, kde se Nigel naučil španělsky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám