Hlavní obsah

Ženy se vzaly po 72 letech soužití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vivian Boyacková a Alice Dubesová spolu žijí už dvaasedmdesát let. Obě oslavily devadesátku a navzdory pokročilému věku si řekly, že nemůže být na škodu strávit poslední roky života v manželství. A tak se vzaly. Seniorky z Iowy jsou zřejmě nejstarším homosexuálním párem světa, který vstoupil do manželství v tak pokročilém věku.

Foto: Profimedia.cz

Vivian Boyacková (vlevo) a Alice Dubesová

Článek

Svatbu měla jednadevadesátiletá Vivian a devadesátiletá Alice v křesťanském kostele v iowském Davenportu, a to v sobotu. Při obřadu musely obě sedět na vozíčku, ale jinak se těší výborné psychické a fyzické kondici.

Vivian a Alice se potkaly v Yalu ve státě Iowa v roce 1942. O pět let později odešly do Davenportu, kde Boyacková pracovala jako učitelka a Dubesová dělala účetní.

Během dvaasedmdesátiletého vztahu procestovaly všechny státy USA, všechny provincie Kanady a dvakrát navštívily Anglii. „Užili jsme si báječné časy,“ svěřila po svatbě Dubesová v rozhovoru pro New York Daily News.

Stát Iowa uzákonil manželství homosexuálů v roce 2009.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám