Hlavní obsah

Turisté natočili erupci sopky, tlaková vlna rozehnala mraky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australští turisté natočili na konci srpna na Papui-Nové Guinei erupci sopky Mount Tavurvur. Tlaková vlna byla po výbuchu tak silná, že rozehnala mraky nad sopkou, jak je vidět na videu.

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté zblízka natočili výbuch sopky

 
Článek

Záběry pořídil Phil McNamara, který byl s manželkou Lindou na dovolené a s několika dalšími lidmi si vyjel na vyjížďku do zálivu Blanche u ostrova New Britain.

Měli dobrý výhled na sopku Mount Tavurvur a v očekávání erupce si ji natáčeli. Výbuch opravdu přišel, pár sekund po něm pak k loďce dolehla i hlasitá rána, která erupci doprovázela.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Bylo to impulsivní rozhodnutí. Viděli jsme, jak sopka vybuchuje, a v našem hotelu nám řekli, že nás tam můžou vzít na lodi, abychom se podívali blíž. Tak jsem si řekl, že bych mohl zkusit něco natočit,“ řekl McNamara serveru Brisbane Times.

Sopka Mount Tavurvur je v oblasti jednou z nejaktivnějších. V roce 1994 vybuchla společně s nedalekou sopkou Mount Vulcan a zničila velkou část města Rabaul.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám