Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali muže s infarktem, pak šokovali jeho rodinu

Novinky, vps

Pro hasiče a zdravotníky z texaského města Baytown se jednalo o rutinní zásah. Přijeli na pomoc muži, který dostal infarkt při sekání trávníku, resuscitovali ho a odvezli do nemocnice. Tam za dva dny bohužel zemřel. Hasiči ihned po záchranné akci dostali nápad. Aby se rodina v těžkých chvílích nemusela zabývat zbytečnostmi, vrátili se k domu a dokončili sekání trávy, čímž si vysloužili obdiv nejenom od mužovy rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmašedesátiletý John McCormick měl srdeční problémy už dlouhá léta. Minulé úterý sekal trávník a dostal při tom infarkt. Stihl ještě dojít do domu, kde zkolaboval. Jeho rodina zavolala pomoc, na kterou zároveň zareagovali zdravotníci i jednotka hasičů.

Poté, co medici provedli na místě kardiopulmonální resuscitaci, odvezli Američana do nemocnice. Hasiči je v rámci standardního postupu doprovázeli. Když se pak vraceli na stanici, navrhl řidič Luke Bednarek, že by nebylo špatné, kdyby se vrátili k jeho domu a trávník za něj dosekali.

„Soutěžili jsme o to, kdo se dostane k sekačce jako první,“ řekl houstonské televizní stanici KHOU hasič J. D. Giles. Požárníci se za strojem střídali a brzy měli hotovo. Sekačku uklidili do garáže, zamkli ji a klíč dali se vzkazem do poštovní schránky. „Bylo nám líto, že váš manžel nemohl dokončit sekání zahrady, tak jsme to udělali za něj,“ napsali hasiči a mysleli si, že to je maličkost. Nebyla.

Rodinu jejich čin dojal

Hasiče při sekání trávy vyfotil jeden ze sousedů a fotku zveřejnil na facebookové stránce města Baytown. Dobrý skutek požárníků se rychle šířil internetem, rodině teď prý volají i z Nového Zélandu.

Ukázalo mi to, že tu stále jsou lidé, kteří dokážou udělat dobrý skutek pro lidi, které neznají,“ řekla McCormickova dcera Jeana Blackfordová, kterou gesto hasičů rozplakalo. Rozhodla se jim proto za jejich čin veřejně poděkovat.

„Nemohla jsem tomu uvěřit. Nemohla jsem uvěřit, že si našli čas, aby to udělali,“ dodala mužova manželka Patsy.

Příběh bohužel nemá šťastný konec. John McCormick dva dny po převozu do nemocnice zemřel. Jako veterán Letectva Spojených států amerických byl tento týden pohřben s veškerými poctami.

Reklama

Výběr článků

Načítám