Hlavní obsah

Příslušník královské stráže ve službě tančil před turisty, teď po něm pátrají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské ministerstvo obrany začalo pátrat po příslušníkovi královské stráže před Buckinghamským palácem, který si dlouhou chvíli služby krátil tanečními kroky a pohyby při pochodování, a dokonce ke značnému pobavení přihlížejících „vysekl” několik piruet.

BEZ KOMENTÁŘE: Člen královské gardy bavil návštěvníky před Buckinghamským palácem

 
Článek

Na videozáznamu, který pořídili přihlížející, je mimo jiné vidět i to, jak strážný poklekl na jedno koleno, aby cosi sebral ze země. Vážně tím porušil zažitou představu o strážcích s kamennou tváří, kteří bez pohnutí střeží palác navzdory snahám turistů vyrušit je či rozesmát.

Objevilo se i další video, z něhož je patrné, že gardista své kreace opakoval. Okna za strážným jsou totiž na rozdíl od prvního videa otevřená.

BEZ KOMENTÁŘE: Gardista předváděl podobné kousky opakovaně

Původně se předpokládalo, že nahrávka by mohla být falešná, ale ministerstvo obrany už potvrdilo, že případ vyšetřuje. Patrně k němu prý došlo v době, kdy byla královna ve Skotsku.

„Každý, kdo nedokáže dodržet vysoké armádní standardy, musí počítat s náležitou odezvou,“ řekla serveru MailOnline mluvčí ministerstva obrany a dodala, že strážnému hrozí disciplinární řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám