Hlavní obsah

Vdala se proti vůli matky, manžela skoro nevidí. Marina Porošenková prozradila detaily ze života

Marina Porošenková (52), manželka ukrajinského prezidenta, neodolala nabídce a nechala se vyfotografovat na titul nejnovějšího vydání ukrajinského vydání magazínu Elle. Časopisu současně poskytla rozsáhlý rozhovor, v němž prozradila některé detaily ze života s Petrem Porošenkem (48), čokoládovým oligarchou a současným prezidentem Ukrajiny.

Foto: Profimedia.cz

Marina Porošenková s manželem během předvolební prezidentské kampaně

Článek

Porošenkova manželka je velmi nenápadná a o jejím životě se toho mnoho neví. Studovala medicínu a umění. S manželem jsou spolu 30 let a mají čtyři děti - dvě dcery Alexandru a Evženii, syny Mikaela a Alexeje.

Neúčastní se žádných prominentních akcí, na veřejnosti se objevuje zřídkakdy. Nejraději se věnuje péči o děti a dům. Navštěvuje výstavy, miluje práci na zahradě a věnuje se zahradní architektuře. Angažuje se v nadaci svého manžela, ta se zabývá sociálními projekty na Ukrajině i v zahraničí. Nyní se snaží pomoci dětem ze zničených měst na východní Ukrajině, aby mohly chodit do školy.

Matka byla proti svatbě s Porošenkem

V rozhovoru prozradila také některé detaily z manželského života. Například, že její matka nechtěla, aby se za Petra Porošenka vdala, podle jejího názoru byl na manželství příliš mladý. Nynějšímu prezidentovi bylo v roce 1984, kdy měl pár svatbu, 19 let.

Marina tvrdí, že seznámení s manželem byla „láska na první pohled“.

Nezapomene také na to, jak den a noc putovala ruskou stepí za svým mužem, aby mu sdělila, že je těhotná. „První reakce pro mě byla velmi důležitá,“ tvrdí v rozhovoru pro magazín. ”Pak si mě přitáhl a točil se se mnou. Byli jsme neuvěřitelně šťastní,“ dodala.

Prozradila, že její muž v mládí rád hrál na kytaru a zpíval. Byl také mistr v judu a karate.

Foto: Profimedia.cz

Petro Porošenko, jeho manželka Marina a syn Alexej během prezidentských voleb

První dáma si postěžovala, že se s manželem v současné době sotva uvidí. „Když už jsme spolu, manžel chce mluvit o svých rozhodnutích, a tak mluvíme především o politice,“ řekla. Odmítá, že by byla jeho poradcem. „Má jich dostatek. Se mnou mluví spíše o svých pocitech, které má při svých rozhodnutích a řešení velkých státních problémů,“ řekla.

Za své rozhodnutí stát se tváří aktuálního vydání Elle ovšem sklízí ostrou kritiku, a to nejen z mediálních a politických kruhů, ale především z veřejnosti. Kritici první dámě vyčítají, že se prezentuje v módním časopise v době, kdy na Ukrajině zuří válka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám