Hlavní obsah

Proslulá fotografie z druhé světové války se dočkala nové verze

Novinky, vps

V USA si minulý týden připomenuli slavný snímek spontánního polibku amerického námořníka s ženou v bílých šatech na newyorském Times Square v roce 1945 po kapitulaci Japonska. Na zrekonstruovaném snímku se tentokrát objevil veterán z druhé světové války a jeho manželka, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slavná fotografie z 2. světové války se dočkala remakuVideo: Reuters

 
Článek

Manželský pár ve složení Sydnor a Harriette Thompsonovi, jenž je spolu už 67 let, vybrali organizátoři poté, co 91letá Harriette uběhla maraton ve světovém rekordu v kategorii nad 90 let.

Při akci, která odstartovala roční propagaci dne kapitulace Japonska vedoucí k jeho 70. výročí v příštím roce, stáli manželé vedle sochy původních aktérů. Na polibek prý moc netrénovali.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Včera večer a dnes ráno. A po 67 let manželství,“ řekla s úsměvem Harriette.

Foto: Profimedia.cz

Slavná fotografie z roku 1945

Pro jejího manžela mělo připomenutí výročí speciální význam.

„Moje jednotka měla včetně mě jet v roce 1945 do Japonska. Protože jsem tam nakonec nemusel, tak jsem přežil a dnes jsem tady,“ vysvětlil Sydnor, že ukončení války ho ušetřilo nasazení v dalších bojích.

Reklama

Výběr článků

Načítám