Hlavní obsah

Mladý voják zachránil sebevraha jen pár sekund před smrtí

Novinky, fis

Ve správný čas a na správném místě se ocitl Joshua Kim v americkém Marylandu. Čtyřiadvacetiletý voják doslova na poslední chvíli zachránil muže, který přelezl bezpečnostní bariéry mostu a chystal se svůj život ukončit skokem dolů.

Těsně před skokem z mostu zachránil sebevraha kolem projíždějící voják

 
Článek

Kim je vojákem dva roky. Svoji schopnost jednat ve chvíli, kdy je jeho zásah potřeba, ukázal před týdnem na mostě Millard E. Tydings Memorial přes řeku Susquehanna v Marylandu. V půl osmé večer jel na běžnou obhlídku, když si všiml u bezpečnostních zábran sebevraha, který se chystal skočit do vody z výšky 27 metrů.

Okamžitě zastavil, vyběhl z auta a muže, který mezitím bariéry rychle přelezl, strhl na silnici. Vzápětí mu spoutal ruce za zády, aby mu zabránil v dalším pohybu.

Mluvčí marylandské státní policie Elena Russoová řekla médiím, že Kim jednal okamžitě a bez váhání, i když riskoval, že by ho muž mohl svojí vahou stáhnout s sebou dolů z mostu. Kim se přesně z tohoto důvodu k sebevrahovi přiblížil mírně skrčený. Jak sám vypověděl, držel se celou dobu za betonovou zábranou, aby nepřepadl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám