Hlavní obsah

Řidička jela na červenou. Měla neskonalou radost, že ji chytil policista

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalamazoo

Řidiči, které přichytí policie při dopravním přestupku, z toho většinou nemívají moc velkou radost. Žena, která jela v americkém Kalamazoo na červenou, však byla skutečně velmi ráda, že byla při činu přistižena. Za volantem se totiž začala dusit sendvičem a policista ji osvědčeným manévrem zachránil život, napsal server listu The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista zachránil dusící se řidičce životVideo: Kalamazoo Police Dept.

 
Článek

Když dopravní policista Jason Gates řidičku zastavil a přistoupil k jejímu vozu, nejdřív si myslel, že se chce z pokuty vykroutit. Záhy mu ale došlo, že se žena dusí sendvičem.

Poplácání po zádech nepomohlo, a tak ji vytáhl z auta a osvědčeným Heimlichovým manévrem z ní zaskočené sousto vytlačil. „Cítím, že jsem jen udělal to, za co jsem placen. Jsem rád za ni, že jsem tam byl,“ popsal Gates, který se svěřil, že během své devítileté praxe u sboru použil tento hmat poprvé.

Zachráněná řidička se okamžitě vrhla policistovi kolem krku a se slzami v očích ho objímala. Nejen, že jí zachránil život, ale nakonec žena nedostala ani pokutu za porušení dopravních předpisů.

Heimlichův manévr se používá k vypuzení předmětu, který ucpal dýchací cesty. Ten, kdo ho provádí, se postaví za postiženého, obejme ho kolem hrudníku a krátce a intenzivně zatlačí směrem nahoru. Může při něm ale dojít například k poranění žeber či jater.

Reklama

Výběr článků

Načítám