Hlavní obsah

Expresní balík přepravovala pošta pět měsíců a 12 dnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská pošta láme vlastní rekordy, alespoň podle uštěpačných komentátorů, podivujících se nad tím, že pošťáci potřebovali pět měsíců a 12 dnů, aby přepravili „expresní zásilku“ z Moskvy do 2500 kilometrů vzdáleného Salechardu na severním polárním kruhu. Zpáteční cesta lednového balíku, který adresát odmítl v červenci přijmout, kupodivu zabrala jen čtyři dny.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Z Moskvy do Salechardu putoval balík pět měsíců a 12 dní.

Článek

„Co způsobilo takové zpoždění, pošta neoznámila,“ konstatoval server newsru.com. Nicméně vypočítal, že letadlem trvá cesta z Moskvy do Salechardu necelé tři hodiny, autem necelé tři dny, asi 58 hodin. Dokonce i průměrně zdatný chodec tuto trasu zvládne rychleji než doručovatelé, požadující za tak špatné služby ještě zvláštní přirážku.

Žádný div, že příjemce balík odmítl. Prý nebylo vůbec jasné, zda ještě obsahuje to, co před půl rokem. Nedávno jeden adresát v Rostově na Donu dostal v podobné zásilce místo chytrého telefonu jen pár kamenů.

Případu by možná média nevěnovala až takovou pozornost, kdyby ruská pošta od jara nezdražila své služby o 300 procent. Zároveň se chlubila, že včas přepraví 95 procent zásilek v rámci oblastí, celostátně pak 84 procent. Včas podle pošty prý znamená do pěti dnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám