Hlavní obsah

Vítěz loterie musí dát půlku svému zaměstnanci, který viděl výhru ve snu

Novinky, vps

Britský vrchní soud v pondělí rozhodl v případě dvou mužů z Yorku, kteří si nárokovali výhru v loterii ve výši jednoho miliónu liber (34,5 miliónu Kč). Fatih Ozcan tvrdil, že výhru viděl ve svém snu a přesvědčil svého tehdejšího šéfa, ať koupí tiket. Čísla jim vyšla, o jackpot se ale nechtěli dělit. Nakonec jim ale nic jiného nezbývá, napsal The Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Majitel restaurace Hayati Kucukkoylu s vítěznou sázenkou

Článek

Ozcan měl 29. ledna 2012 sen, v němž držel balík peněz. Před ním pak stál majitel turecké restaurace, ve které tehdy pracoval jako číšník.

„Pan Ozcan věří v sílu snů a vyložil si to tak, že on a jeho šéf mají vyhrát v loterii,“ řekl soudce Mark Gosnell.

Následující den tři hodiny přesvědčoval svého šéfa Hayatiho Kucukkoylua, aby si koupil tiket. Nakonec se mu to povedlo a on sám šel do blízkého supermarketu, kde později vítěznou sázenku koupil.

Výhra je poštvala proti sobě

Když se 47letý majitel restaurace o výhře dozvěděl, začal tvrdit, že je jediným výhercem a peníze jsou jen jeho, protože tiket byl pořízen za peníze z pokladny, a čísla také vybral on sám.

Jeho podřízený naopak neoblomně uváděl, že čísla vybrali společně a podělili se o náklady na pořízení tiketu. Bál se, že Kucukkoylu ho podvede, a tak zavolal policii a falešně ho obvinil z toho, že mu ukradl tiket z kapsy.

Druhého podílníka na výhře zadržela policie a několik hodin ho držela na stanici. Když ho pustili, zjistil, že Ozcan se vypařil i s tiketem. Později uvedl, že se obával o své bezpečí. Případ se poté dostal až vrchnímu soudu, kde Kucukkoylu opětovně popíral jakýkoliv nárok svého bývalého zaměstnance na výhru.

Soudce ale po zhlédnutí důkazů, mezi něž patřil především záznam komunikace mezi oběma muži a záběry z bezpečnostních kamer z restaurace, rozhodl, že oběma náleží polovina výhry. Je totiž patrné, že čísla vybrali společně a na tiket se opravdu složili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám