Hlavní obsah

Večerní oblohou se mihnul velký zářící objekt

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neidentifikovaný létající objekt, který kvůli jeho jasné záři nešlo přehlédnout, spatřili tento týden tisíce obyvatel Austrálie, a to na různých částech kontinentu. Mohlo se jednat o meteor, ale také o část ruské vesmírné rakety.

Zahádný světelný objekt na obloze nad Austrálií

 
Článek

Večerní oblohu nad australskými státy Victoria, Nový Jižní Wales, Tasmánie, Jižní Austrálie a také na jihozápadě Queenslandu ozářil záhadný objekt ve čtvrtek. Svědci ho popsali jako rychle se řítící velkou kouli se zářivým ocasem.

Internet a sociální sítě začaly záhy zaplavovat fotografie a videa, která jednotlivá svědectví potvrzovala. Odhadované rozměry objektu jsou téměř 3,5 krát 1,5 metru.

Odborníci tvrdí, že se mohlo jednat o meteor nebo kosmické smetí. Tímto termínem se označují úlomky vesmírných těles, jako jsou například nefunkční družice. Jiní se domnívají, že se jednalo o část ruské rakety Sojuz, která ve čtvrtek večer vynesla do kosmu čtveřici satelitů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám