Hlavní obsah

Američtí astronauti si oholili hlavy. Věřili, že USA porazí Německo

Steve Swanson a Reid Wiseman, dva američtí astronauti, se na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) vsadili se svým německým kolegou Alexandrem Gerstem, jak dopadne americko-německý duel na fotbalovém šampionátu v Brazílii. Po výhře Německa 1:0 oba američtí astronauti museli vyndat holicí strojek a splnit sázku, informuje americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA).

Američtí astronauti si museli oholit hlavy, fotbalisté USA Německo neporaziliVideo: NASA

 
Článek

Posádka orbitálního komplexu mohla čtvrteční zápas sledovat. NASA totiž vyhověla přání, které pozemnímu středisku v Houstonu z oběžné dráhy zaslal Wiseman. Společně se Swansonem a zástupcem Evropské vesmírné agentury (ESA) Gerstem chtěli na vlastní oči vidět, jak dopadne jejich sázka.

Trojice se vsadila, že jestliže USA vyhrají, pak Swanson a Wiseman namalují na Gerstovu bezvlasou hlavu malou americkou vlajku. Pro případ porážky amerického týmu souhlasili, že si nechají udělat Gerstův "zástřih".

A když Američané nakonec 0:1 prohráli, dané slovo dodrželi. Gerst pak na Twitter umístil jako důkaz foto a doplnil ho poznámkou "Mise splněna".

Reklama

Výběr článků

Načítám