Hlavní obsah

Nejošklivějším psem světa je kříženec bez víček

Petaluma

Psí kříženec pojmenovaný Peanut (Burák), který kvůli těžkým popáleninám přišel o oční víčka a pysky, se stal vítězem letošního ročníku soutěže o nejošklivějšího psa. Klání v kalifornské Petalumě se zúčastnilo 29 domácích miláčků, kteří se snažili titul získat třeba díky chybějícím zubům, předkusu, vypelichané srsti nebo neforemnému tělu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejošklivějším psem světa se stal kříženec PeanutVideo: Reuters

 
Článek

"Nemá pysky. A nemá ani oční víčka, takže oči nemůže zavřít a pořád mu slzí," popsala Burákovy problémy majitelka Holly Chandlerová. Ta si jako dvouletého odvedla z psího útulku, kde strávil devět měsíců a léčil se po prodělaných popáleninách.

"Chceme ho použít jako hvězdu na plakáty, které ukážou, co všechno se může stát týraným zvířatům," plánuje. Na tyto účely hodlá Chandlerová věnovat i výhru ve výši 1500 dolarů (cca 30 000 Kč).

Soutěž v Petalumě se koná už čtvrtstoletí a tříčlenná porota každoročně hledá co nejinteresantněji ohyzdného psa. Účastníky přitom hodnotí ve třech kategoriích - zkoumá charakter zvířete, neobvyklé rysy a "přirozená ošklivost".

Loni soutěž vyhrál čtyřletý kříženec bígla, baseta a boxera, před ním si titul odnesly třeba bezsrsté čivavy nebo čínský chocholatý pes s neustále vyplazeným jazykem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám