Hlavní obsah

Nadšenec si ze šrotu postavil slavného filmového robota

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý Číňan jménem Ji Jang z provincie Chu-pej dokázal ze šrotu sestavit 12metrovovou repliku robota jménem Optimus Prime z Transformers. Zabralo mu to čtyři měsíce a spotřeboval při tom díly ze čtyř vyřazených náklaďáků a dvou osobních aut, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňan stvořil dvanáctimetrového transformeraVideo: Reuters

 
Článek

„Jeho hrudník je ze dveří a kabiny, záda pak z nádrží,“ řekl 25letý absolvent umělecké školy, jemuž s vyřezáváním a tvarováním dílů pomáhalo několik kolegů.

Jang uvedl, že se jedná už o jeho 16. repliku transformera. Za díly na toho posledního utratil v přepočtu asi 320 tisíc korun.

Číňanův nejnovější počin by měl být na konci června vystaven v Pekingu. Mladý designér doufá, že jednou bude moci vytvořit něco s odkazem na bohatou čínskou historii.

Replika batmobilu

Jangův počin připomněl jeho kolegu jménem Wej-lej Li, který nedávno dokončil repliku batmobilu. Taktéž u tohoto mechanika se nejednalo o první podobný výtvor, na svém kontě již má vícero modelů filmových automobilů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám