Hlavní obsah

Britce vletěl do obýváku orel

Novinky, zkr
Poole

Bývalá učitelka matematiky Wendy Morrellová z Velké Británie se o víkendu usadila k televizi, aby si v klidu vychutnala finálový turnaj French Open. Z tenisu ale nakonec neměla nic. Oknem jí totiž do obývacího pokoje vletěl orel, informoval server britského listu The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Ženě vletěl do pokoje orel a usadil se na skříni

 
Článek

Mládě orla stepního vysoké zhruba 45 centimetrů, s rozpětím křídel 1,2 metru vletělo do bytu k ženě z dorsetského Poolu otevřeným oknem. Nejdřív se ho snažila odehnat její kamarádka Karen Ruddlesdenová, která si na to oblékla zimní bundu a rukavice, leč bezúspěšně.

Následně se ostrovanky pokusily orla vylákat z bytu na kousky šunky, ani to však nezabralo. A tak musel nastoupit profesionál z odchytové stanice. Tomu se po půl hodině konečně povedlo mládě zpacifikovat.

Následně se ukázalo, že dravec jménem Storm (Bouře) patří sokolníkovi Jamesi Moorovi. Ten ho vycvičil na odhánění racků z nedaleké skládky. Tři dny předtím, než pták vletěl do pokoje Morrellové, ho venku vystrašila ohlušující rána, a on se urval ze řetězů.

Reklama

Výběr článků

Načítám