Hlavní obsah

Unikátní snímek: Blesky zasáhly dva nejvyšší mrakodrapy v New Yorku

Novinky, vps

Americký amatérský fotograf Jon Rubino se může chlubit snímkem, na který lecjaký profík marně čeká celý život. Minulý pátek se mu při bouři podařilo zachytit okamžik, kdy dva blesky uhodily do dvou nejvyšších mrakodrapů v New Yorku, tedy Empire State Building a One World Trade Center.

Foto: Profimedia.cz

Unikátní snímek Jona Rubina.

Článek

Rubino pořídil unikátní snímek z 15. patra svého bytu na Long Islandu. Vyfotit blesk, jak uhodí do některého z mrakodrapů, se pokoušel již delší dobu. Jakmile začala bouřka, nastavil fotoaparát, aby pořídil snímek každých 30 sekund a natočil ho směrem na Manhattan.

„Žiju v tomto bytě čtyři roky. Zachytit úder blesku do Empire State Building jsem se pokoušel už mnohokrát,“ řekl Američan serveru The New York Post.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když si pak prohlížel nafocené snímky, nemohl uvěřit tomu, co viděl. Na jednom ze snímků totiž opravdu zachytil blesk, který zasáhl Empire State Building, totéž se mu ale podařilo i u One World Trade Center.

Šťastný fotograf ještě uvedl, že jeho snímek je pravděpodobně jediným neupraveným, který úder blesků do obou mrakodrapů zachytil současně.

Reklama

Výběr článků

Načítám