Hlavní obsah

Pomáhal fotbalistům na hřišti při finále německého poháru duch?

– Německo
Novinky, zkr

Podivný úkaz zachytila kamera během finále Německého fotbalového poháru, které se konalo minulý týden. Na hřišti mezi fotbalisty Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund totiž v jednom okamžiku proběhl stín, připomínající lidskou siluetu. Zatímco někteří tvrdí, že šlo o ducha, podle jiných to byl odraz jednoho z hráčů, uvedl server deníku The Examiner.

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila na hřišti podivnou siluetu (video je bez zvuku)

 
Článek

Na záznamu pořízeném 17. května je vidět, jak se najednou na hřišti zjeví cosi, co vypadá jako “běžící duch fotbalisty”. Po pár vteřinách se jeho rychlost zpomaluje, až se nakonec v záběru rozplyne.

Vysvětlení bude ale zřejmě jednoduché. Ve stejném okamžiku, kdy se na obrazovce objeví záhadný stín, na druhé straně vbíhá do záběru jeden z hráčů. On i silueta přitom běží zhruba stejnou rychlostí, stejně zpomalují a v okamžiku, kdy se fotbalista zastaví, duch ze záznamu mizí.

Na bolivijském stadiónu také strašilo

Podobný rozruch způsobil koncem dubna záběr ze zápasu mezi týmy The Strongest a Defensor Sporting na stadiónu Hernanda Silese v bolivijském hlavním městě La Paz. Kamera tam zachytila rychle se pohybující siluetu mezi sedadly.

BEZ KOMENTÁŘE: Mezi sedadly na stadionu se pohyboval zvláštní stín

I zde se názory na to, o co šlo, různí. Jedni poukazují, že rozhodně nemohlo jít o člověka. Pohyb byl příliš rychlý, kromě toho nikdo z diváků si procházející postavy nevšiml. Druzí tvrdí, že to byl také jen odraz jednoho z fotbalistů na hřišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám