Hlavní obsah

Mohutný mlžný val vypadal jako úkaz z pohádkového světa

Novinky, vps

Úchvatný přírodní jev zachytila ve středu na Michiganském jezeru dvojice amerických rybářů. Nedaleko břehu se potkali s obrovskou mlžnou stěnou, která vypadala, jako kdyby se přivalila z pohádkového světa.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáři natočili masivní mlžnou stěnu nad Michiganským jezerem

 
Článek

Andrew Ballard vyrazil se svým otcem rybařit na loďce do zátoky Platte. V poklidu se věnovali chytání ryb, když v tom v dáli spatřili nějaké mraky. Ty se postupně přibližovaly, až se z nich vyklubal velký mlžný val.

„Přemýšleli jsme o tom, že sbalíme pruty a vydáme se zpět na břeh, ale byli jsme zvědaví a rozhodli jsme se podívat, co je uvnitř,“ citoval Ballarda server Detroit News.

Uvnitř mlžné stěny byl podle 24letého Američana silnější vítr, větší vlny a podstatně nižší teplota. Viditelnost spadla na necelých 10 metrů a dvojice musela k návratu na břeh použít GPS navigaci.

BEZ KOMENTÁŘE: Mlha se valila z hor na městečko jako gigantická tsunamiVideo: LiveLeak.com

Podobně působivý úkaz čas od času zažívají v městečku Lark Harbour na kanadském ostrově Newfoundland. Přes tamní horské hřebeny se tam valí mlha, která připomíná gigantickou tsunami. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Vzácný úkaz: Grand Canyon zmizel pod mlhou

Návštěvníci, kteří si v pátek ráno chtěli prohlédnout krásy Grand Canyonu, měli smůlu. Kvůli ojedinělému meteorologickému fenoménu byl totiž kaňon zcela...

Výběr článků

Načítám