Hlavní obsah

Policejní kamera zachytila na obloze padající těleso

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamera umístěná na palubní desce policejního vozu zachytila v neděli odpoledne severně od kanadského Toronta na obloze padající objekt. Odborníci potvrdili, že se jednalo o meteor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté natočili za bílého dne meteorVideo: York Regional Police, Reuters

 
Článek

Těleso natočila kamera po 16. hodině, když policejní hlídka zrovna projížděla městem Newmarket, napsala agentura Reuters. Objekt zpozorovala i celá řada dalších svědků, kteří hovořili o ohnivé kouli na obloze nebo hlasitém dunění.

„Bylo to, jako když si představíte to nejhorší zahřmění a vynásobíte to deseti,“ řekla pro stanici CP24 obyvatelka města Peterborough Sherry Adamsová.

Astronom z Western University v kanadském Londonu Peter Brown potvrdil, že se jednalo o meteor. Jeho pohyb zachytily i senzory na univerzitě a Brown pak na základě pořízených záběrů pro The Canadian Press uvedl, že mohl mít asi metr v průměru. Je podle něj možné, že některé části dopadly na zem.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní kamera zachytila meteorVideo: LiveLeak.com

Kamera policejního vozu zachytila meteor i na konci února ve městě Madison ve Wisconsinu. Policista měl tehdy štěstí, že svůj vůz zaparkoval přímo ve směru padajícího tělesa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Na nebi nad Texasem se objevila ohnivá koule

Jako nejjasnější meteor, který kdy v životě viděli, popsali svědci páteční ohnivou kouli, jež se objevila nad Texasem. Její pozorování bylo hlášeno i z dalších...

Výběr článků

Načítám