Hlavní obsah

Největší česká aréna slaví 10. narozeniny, vypily se tam už tři milióny piv

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přes šest miliónů návštěvníků a bezmála tisícovka pořádaných akcí - to je skóre pražské O2 areny, která tento víkend oslaví koncertem Robbieho Williamse 10 let od otevření. To proběhlo 27. března 2004, a tak se nyní slaví průběžně.

Článek

První soutěžní zápasy, které se v aréně před 10 lety odehrály, byly dva finálové boje mezi HC Slavia a Zlínem, brzy nato přišly zápasy mistrovství světa. Ostatně hokejový šampionát čeká O2 arenu v příštím roce a chystá se na něj.

Velkou letošní akcí má být přestavba skyboxového patra, kde vznikne nový VIP společenský prostor. Rekordní jsou také čísla obsazenosti VIP prostorů O2 areny. „Máme v historii zatím nejvyšší počet prodaných klubových sedadel, resp. jsme téměř vyprodaní. Zaznamenáváme i zvýšenou poptávku po tom nejluxusnějším produktu, tedy po skyboxech,“ doplňuje ředitel O2 areny Robert Schaffer.

Největšími akcemi letošního roku jsou koncerty Robbieho Williamse, Justina Timberlakea a Lady Gaga. Přijede i legenda Bob Dylan nebo u nás velmi oblíbená Kylie Minogue. V červnu přivítá O2 arena českou premiéru show Top Gear Live.

Výjimečné jsou i tři koncerty kapely Lucie. Původně byl plánován jen jeden, ale zájem fanoušků byl tak obrovský, že nakonec budou tři. Žádný interpret neměl během 10 let tři koncerty během tří dnů.

Padesát tun klobás

Zajímalo nás, kolik jídla se za deset let snědlo a kolik piva vypilo. Čísla jsou fascinující. Hosté vypili přes tři milióny piv o objemu 0,4 litru. Jak se to dá stihnout? Rychlovýčep natočí jedno pivo o objemu 0,4 litru za 4 vteřiny. Za 15minutovou přestávku v hokeji tak může natočit až 10 500 piv.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

A že mívají hosté hlad? Ano, snědli už přes 50 tun paprikových klobás, skoro 64 tun kuřecích nugetků a křidýlek, dva milióny porcí minidezertů či 900 000 kusů sushi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám