Hlavní obsah

Levhart seskočil ze střechy a začal nahánět vyděšené vesničany

Novinky, jky

Jsou chvíle, kdy je člověk upřímně rád, že žije v českých luzích a hájích, kde se něco podobného stát nemůže. Děsivé video ukazuje, jak vystresovaný levhart bojuje s indickými vesničany. Těžko říci, zda byli více vyděšení lidé nebo šelma, která taktéž bojovala o holý život.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zatoulaný levhart dostal amok, když byl odhalenVideo: Reuters

 
Článek

Když slyšíte, že vám něco běhá po střeše, obvykle z toho viníte ptáka či neposednou kočku. V Indii to je trochu jiné. Ve vesnici Ballarpur v západoindickém státě Maháráštra se takto procházel po střeše zatoulaný levhart, který dostal hlad, a tak překonal strach a vyrazil do vesnice hledat jídlo.

Lidé však levharta na střeše spatřili a zaútočili na něj tyčemi, což jej vyprovokovalo k boji o vlastní život. Nejdříve zaútočil na ty, kteří proti němu vyrazili, a poté se vydal na útěk. Útočiště nakonec našel na toaletě jednoho z domů, odkud vyděšeně pozoroval dění okolo sebe.

Podle zpráv indických médií na místo dorazili lesníci, kterým se podařilo levharta odchytnout. Zvíře se prý v současné době chystají vypustit zpět do divočiny.

Ilegální odlesňování, těžba dřeva a rozšiřování osad a farem do chráněných oblastí - právě tyto faktory stojí za zmenšením přirozených ploch, kde se mohou tyto šelmy pohybovat. Častěji pak vyráží právě k lidským obydlím, kde hledají potravu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám