Hlavní obsah

Hasič riskoval život, aby zabránil explozi

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako hrdina je oslavován jeden mladý čínský hasič, který při zásahu vynesl z restaurace na rameni plynovou bombu, z níž šlehal asi metr vysoký plamen. Uvnitř totiž hořelo hned šest bomb a hasičům se je nedařilo uhasit, vynášeli je tedy ven, aby zabránili výbuchu v obydlené oblasti, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský hasič vynášel ven z restaurace hořící plynové bombyVideo: CCTV, Reuters

 
Článek

K zásahu u požáru v restauraci ve městě Wu-chan došlo už 3. ledna, větší pozornosti se mu ale dostalo až v posledních dnech, kdy se na čínské sociální síti Weibo objevila fotka hasiče jménem Ťiang-wu Chuang-fu, jak nese hořící bombu.

Šestadvacetiletý hasič je za podpory kolegů odnášel pryč z restaurace s vědomím, že může zahynout. Jiná možnost ale hasičům nezbyla, v okolí restaurace se nacházelo hodně lidí a ve druhém patře byla internetová kavárna – následky případného výbuchu všech bomb tak mohly být tragické.

„Příště bych udělal totéž, a to nejen kvůli tomu, že jsem hasič. Je to můj instinkt. Myslím, že nebýt mě, udělal by to někdo jiný,“ okomentoval svůj čin Číňan, který jako hasič pracuje od roku 2011.

„Je to introvert, ale při našich záchranných operacích se choval vždy statečně. Nikdy jsem si nevšiml, že by váhal,“ řekl jeden z jeho kolegů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám