Hlavní obsah

Manželé, kteří spolu žili 70 let, se nenechali rozdělit ani smrtí

Manželé z Nashportu v americkém státu Ohio, kteří spolu prožili sedm desetiletí, zemřeli jeden po druhém v rozmezí pouhých 15 hodin. Jak poznamenala agentura AP, pár se držel za ruce každé ráno u snídaně dokonce i po 70 letech od sňatku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Helen Felumleeová zemřela 12. dubna ve věku 92 let. Její manžel, jednadevadesátiletý Kenneth Felumlee, ji následoval hned další den. „Věděli jsme, že až jeden odejde, druhý půjde za ním,“ řekla dcera Linda Codyová listu Zanesville Times Recorder.

Rodiče se podle vyprávění potomků seznámili ještě jako náctiletí a od té doby byli neodluční. Po tříleté známosti se vzali v únoru 1944 – museli kvůli tomu odjet do Kentucky, protože v Ohiu byl Kenneth ještě nezletilý, ale už nechtěl ani dva další dny čekat. Nicméně několik dalších týdnů trvalo, než sebral odvahu a rodičům novinku o svatbě oznámil.

Vychovali spolu osm dětí, měli 23 vnuků a 43 pravnuků. Láska jim vydržela až do konce.

Příběh manželů Felumleeových nápadně připomíná jiný manželský příběh. Bert a Mary Barnsleyovi v manželství také strávili 70 let a 18. března letošního roku, jen půl hodiny po sobě, je oba postihl infarkt, kterému podlehli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám