Hlavní obsah

Zákazník zpacifikoval lupiče holýma rukama

Novinky, vps

Odvážně se zachoval předminulou neděli jeden zákazník, když v lékárně ve floridské Sarasotě spatřil muže, jak pod pohrůžkou násilí požaduje od obsluhy vydání léků na předpis. Počkal si na vhodný moment, přiblížil se ke zloději a strhnul ho na zem, kde se mu jej podařilo udržet do příjezdu policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Odvážný zákazník zpacifikoval lupičeVideo: Sarasota Police Department

 
Článek

Třiatřicetiletý Janus Jurisoo se v obchodě zastavil jen pro lahev vody. Jakmile spatřil maskovanou osobu, věděl, že je něco špatně.

„Viděl jsem, jak u pultu vyhrožuje obsluze zbraní,“ řekl Jurisoo serveru 10 News.

Muž původem z Estonska si počkal na moment, kdy byl zloděj zaneprázdněn manipulací s lahvičkami léků, které mu nedobrovolně vydala obsluha, a strhnul ho na zem. Jak se po chvíli ukázalo, neúspěšný lupič ve skutečnosti žádnou zbraň neměl.

Policie na místo dorazila rychle a 65letého Freddieho Johnsona zatkla. Kromě nedělní loupeže ho obvinila z ještě jedné, kterou provedl v únoru.

Šéfka policie v Sarasotě Bernadette DiPinová uvedla, že nedoporučuje, aby se občané pokoušeli zastavovat pachatele, za odvážlivcův čin je však vděčná. „Dokázat zastavit takového delikventa při loupeži a riskovat při tom vlastní zdraví, taková osoba je pro mě hrdinou,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám