Hlavní obsah

Splašený kůň s kočárem s turisty pobíhal po městě

Novinky, vps

Divoká a místy opravdu nebezpečná scénka se odehrála tento týden v americkém městě Savannah. Splašil se tam kůň táhnoucí kočár s turisty a vzal je na nechtěnou projížďku. Nakonec museli vyskočit ven ještě za jízdy, nic se jim však nestalo. Žena, která kočár řídila, si z incidentu odnesla zlomeninu nohy.

BEZ KOMENTÁŘE: Splašený kůň s povozem s turisty pobíhal po metropoliVideo: Savannah-Chatham Metropolitan Police Department

 
Článek

Vše podle televizní stanice WSAV začalo v momentě, kdy kočár dojížděl k hotelu, kde mělo vystoupit jeho pět pasažérů. Ti přijeli z New Yorku, konkrétně se jednalo o Marcie Hillovou, její tři malé děti a 67letou matku.

Ashley Bignaultová, která kočár řídila, se na rodinu otočila, aby jí něco řekla, v tu chvíli však koně jménem Oscar něco vystrašilo. Zvíře se splašilo a přišlo při tom o uzdu, Bignaultová tak neměla možnost zklidnit ho.

Bezpečnostní kamery zachytily, jak se neovladatelný kočár řítil ulicemi. Narazil při tom do pěti aut, ke srážce s chodcem pak v několika případech chyběl jen kousek.

Skákali ven za jízdy

Bignaultová během jízdy spadla z kozlíku a zlomila si kotník. Rodina v kočáru osaměla, Hillová se proto rozhodla jednat. Využila okamžiku, kdy Oscar zpomalil, a vyskočila ven i se zbylými členy rodiny.

Koně pak zastavili kolemjdoucí o pár bloků dál. Nic se mu nestalo, stejně tak rodině Hillové. Divoká jízda pro ně ale byla traumatizující.

„Byli jsme všichni v šoku, všichni jsme fyzicky vyčerpaní,“ řekla Hillová stanici NBC New York. Ona sama na ježdění na koni i přes nepříjemnou zkušenost nezanevře. „Už jsem předtím spadla z koně. Tohle je to nejhorší, co jsem zažila, ale od ježdění mě to neodradí,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám