Hlavní obsah

Osmnáctiletý basketbalista měří 226 centimetrů a stále roste

Novinky, vps

Basketbalisté jsou známi tím, že jsou vysocí, ale i mezi nimi se najdou hráči, kteří svou výškou vyčnívají. Patří mezi ně 18letý Tacko Fall ze Senegalu, jenž měří 226 centimetrů. Zavěsit do koše dokáže téměř bez výskoku a navíc ještě roste, takže jeho výšková výhoda se stále zvětšuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Osmnáctiletý basketbalista měří 226 centimetrůVideo: Home Team Hoops

 
Článek

Mladého Afričana si všimli hledači talentů a nabídli mu přestěhování do USA. Fall souhlasil a hraje tak za střední školu Liberty Christian ve floridském městě Tavares.

S basketbalem začal až tuto sezónu, má tak velké nedostatky a musí na sobě hodně pracovat, pokud se chce dostat do vysněné NBA. Tam by se jen tak mimochodem stal nejvyšším hráčem, když by soutěž teď začal hrát. Úplně nejvyšším profesionálním hráčem však není, překonává ho 234 centimetrů vysoký Angličan Paul Sturgess, který však v NBA nehraje.

Kromě zlepšování herních schopností má mladík problémy i s udržováním váhy. Momentálně váží 114 kilogramů, a aby zesílil, má na jídelníčku například hamburgery nebo pizzu.

Výška je i nevýhodou

Na palubovkách je Fall díky své výšce k nezastavení, v běžném životě mu však občas dělá problémy. Je totiž neustále středem pozornosti.

„Občas musíme lidi žádat, aby mu nechali trochu prostoru, protože kamkoliv přijdeme, shluknou se okolo něho,“ řekla listu Orlando Sentinel Mandy Wettsteinová z rodiny, která se o mladíka v USA stará.

Během letošní sezóny vstřelil Fall průměrně 11,1 bodu za zápas a jeho týmu se zas tolik nedařilo. Zda se dostane až do NBA, tak není zatím zdaleka jisté, mladík se na to také až tolik nespoléhá. Chtěl by se totiž také stát biochemikem.

Pokud by se Fallovi nepodařilo zazářit v basketbalu, má v rodině možná zálohu. Jeho mladší bratr v pouhých sedmi letech měří 175 centimetrů a nebylo by tak překvapením, kdyby se lovci hlav zaměřili i na něj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám