Hlavní obsah

Jsem tyran! Muž musel s ponižující cedulí sedět u silnice

Posměšky, urážky a divoké troubení aut čekalo v neděli na muže, který musel strávit několik hodin na rušné křižovatce s cedulí s nápisem „Jsem tyran“. Dvaašedesátiletého Edmonda Aviva k tomu odsoudila americká soudkyně kvůli obvinění, že roky šikanoval sousedku a její postižené děti, napsaly agentury AP a Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan musel sedět na křižovatce s cedulí hlásající, že je tyranVideo: Reuters

 
Článek

„Jsem tyran! Trápil jsem děti, které jsou invalidní, a jsem netolerantní k těm, kdo jsou jiní než já. Moje činy nevyjadřují pochopení pro různorodou komunitu South Euclid, kde žiji,“ píše se na lepenkové ceduli, se kterou Aviv musel v neděli na ulici strávit pět hodin.

Muž se podle soudních spisů se svou sousedkou hádal posledních 15 let. Naposledy jej prý rozzlobila její sušička na prádlo. Aby se pomstil, vzal větrák a petrolej a rozfoukal zápach petroleje na sousedčin pozemek. Ženě, která má podle AP adoptované dospělé děti s vývojovými poruchami, invalidního syna a manžela trpícího demencí, prý říkal „opičí máma“ a roztíral psí výkaly na jejich rampě pro invalidní vozík.

Muž byl letos obviněn z výtržnictví. Soudkyně mu mimo jiné nařídila strávit 15 dní ve vězení, vykonat 100 hodin veřejně prospěšných prací a absolvovat sezení zaměřená na zvládání vzteku. Také se musel sousedce písemně omluvit.

Podle místních médií Aviv na roh ulice v americkém Clevelandu dorazil krátce před devátou ráno a v čapce a tmavých slunečních brýlích se usadil do plastového křesla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám