Hlavní obsah

Dámy a pánové, jak jste si mohli všimnout, zasáhl nás blesk, hlásil pilot pasažérům

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezvyklé vzrušení zažili v pátek pasažéři letu z Amsterdamu do Birminghamu. Do přistávajícího letadla společnosti KLM totiž uhodil blesk, a to hned třikrát. Podívanou, kterou po přistání kapitán připomněl cestujícím naprosto nevzrušeným hlasem, ze země zachytila amatérská fotografka, napsal server listu The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Do letadla přistávajícího na letiště v Birminghamu uhodil blesk.

Článek

Tracy Whiteová se zaujetím pozorovala páteční bouři, která nabízela díky častým bleskům úchvatnou podívanou, a jen tak mimoděk občas nějaký ten záblesk zkusila vyfotit na mobilní telefon. Netušila tak, že právě vyfotila nejlepší snímek svého života.

„To letadlo jsem napřed vůbec neviděla. Jen jsem mačkala spoušť, a pak jsem ho spatřila. Pochybuji, že ještě někdy něco takového uvidím. Nejsem fotografka, byla to jen náhoda,“ řekla 42letá Angličanka.

Foto: Profimedia.cz

Takto vypadá celý snímek Tracy Whiteové

Pasažéři letu mluvili o „obrovské ráně“, která se ozvala, když jeden z blesků zasáhl letadlo.

„Bylo to úžasné. Jen chvíli předtím jsem si všiml temných mraků a řekl jsem cestujícímu vedle mě, že mě překvapuje, že tu nejsou žádné hromy a blesky. Po té ráně mě hned napadlo, že nám vybouchl motor. Překvapivě to nebylo děsivé, bylo to vzrušující,“ uvedl pro Daily Mail 51letý Tony Everitt, který byl na palubě letadla.

Poté, co letadlo přistálo, potvrdil kapitán cestujícím, že byli zasaženi, když suše oznámil: „Dámy a pánové, jak jste si mohli všimnout, zasáhl nás blesk.“

Mluvčí birminghamského letiště pak jen potvrdil, že všechny páteční lety dosedly na zem bez potíží.

Reklama

Výběr článků

Načítám