Hlavní obsah

Největší hotdog na světě váží jako dospělá žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hotdog neboli párek v rohlíku je většinou lehkou svačinkou do ruky, kterou si oblíbili jako formu rychlého občerstvení především Američané. Tam jedině také mohli prahnout po gigantické verzi této pochoutky. A skutečně, v Oregonu vyrobili zatím největší hotdog světa. Váží sedmapadesát kilo a jen uzenina v něm měla hmotnost přes třiadvacet kilogramů.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší hotdog na světě váží 57 kilogramů

 
Článek

Gigantický párek v rohlíku vyrobilo rychlé občerstvení Juicy‘s Outlaw Grill v Oregonu. Jeho kuchaři uzeninu opékali tři hodiny na obřím grilu. Pak byl párek usazen do obří žemle a doplněn omáčkou guacamole, cibulí, kečupem a hořčicí.

Nový světový rekordman přitom vzhledem ke své velikosti ani nevyjde draho. Majitel grilu Brett Enright spočítal náklady v přepočtu na necelých dvacet tisíc korun, běžných porcí by přitom bylo více než tři sta.

Gigantický hotdog bude zapsán v Guinessově knize světových rekordů. „V Chicagu žije muž, jenž vytvořil předchozí světový rekord, tak doufám, že mě překoná, abychom příště mohli vytvořit ještě většího obra,“ uvedl Enright podle britského deníku Star.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám