Hlavní obsah

Ošetřovatelé poprvé představili gorilí tlupě nemocné mládě

Novinky, fis

Gorilímu mláděti ze zoologické zahrady v San Diegu byl ještě před narozením diagnostikován zápal plic. Minulý týden kvůli tomu přišlo na svět císařským řezem. Po nasazení antibiotik a dalších léků mohlo být v pátek alespoň na dálku představeno zbytku gorilí tlupy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Roztomilé gorilí mládě se čile zotavujeVideo: Reuters

 
Článek

Netradičním způsobem, tedy císařským řezem, přivedla před necelými dvěma týdny na svět osmnáctiletá gorilí samice Imani dvoukilové mládě. Drobnou samičku, která zatím nebyla pojmenována, živili ošetřovatelé dětským příkrmem.

Na to, aby se malá gorilí samička stala plnohodnotnou součástí tlupy, je ještě brzy. Vizuální seznámení s ostatními členy gorilího výběhu má už ale za sebou. Zoo Safari Park v kalifornském San Diegu podnikl maximum pro to, aby mládě nakažené plicní chorobou zachránil. Jedná se o již sedmnácté mládě, které se v tamní zoologické zahradě narodilo.

Imani je po císařském řezu už v pořádku zpátky ve výběhu mezi ostatními gorilami. Těm bylo mládě v pátek slavnostně představeno. Zatím však jen za mříží. Zvídavé gorily si ho se zájmem prohlédly.

Reklama

Výběr článků

Načítám