Hlavní obsah

Rázná žena odrovnala zloděje figurínou

Novinky, vps

Hodně nestandardní zbraň ukončila loupež v obchodě s oblečením v brazilském státě Paraná. Zloděje tam uhodila figurínou žena, která přišla na pomoc z ulice. Útočníka vyřídila jednou ranou.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena zaútočila na zloděje figurínou

 
Článek

Dva zloději loupili na začátku března, informovala brazilská média. Odcizili hotovost z pokladny a mobilní telefony zaměstnanců. Video z bezpečnostní kamery, které policie zveřejnila minulý týden, zachycuje, jak se vedoucí prodejny dostal do potyčky s jedním ze zlodějů.

Vytáhl na něj svou legálně drženou zbraň, lapka se jí ale nezalekl a začal se o ni s vedoucím přetahovat. Když už se zdálo, že zloděj identifikovaný později jako Claudionor Batista získává převahu, objevila se na scéně žena, která na rozdíl od kolemjdoucích mužů zareagovala na volání o pomoc jedné z prodavaček.

Rozhodující zásah

Odvážná žena rychle zhodnotila situaci a popadla figurínu, která se při předchozí rvačce dostala až na ulici. Rychle přistoupila ke zloději a zkušeně ho přetáhla přes hlavu. Tím osvobodila vedoucího, který Batistu pro jistotu ještě uhodil zbraní do hlavy.

Ruční zbraň během přetahování dvakrát vystřelila a trefila Batistu, který už byl v minulosti trestán, do stehna a levé ruky. Záchranka ho nejprve převezla do nemocnice, kde si ho po ošetření převzala policie a vzala ho do vazby.

„Když jsme slyšeli, že do incidentu byla zapojena střelná zbraň, tak by nás rozhodně nenapadlo, že rozhodující zásah bude proveden figurínou,“ okomentoval situaci jeden z místních policistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám