Hlavní obsah

Žena žila 48 let s kulkou v hlavě

Dvaašedesátiletá Číňanka z Šen-jangu v provincii Liao-ning žila od svých čtrnácti let s kulkou v hlavě. Střelu dlouhou 2,5 a širokou půl centimetru vyjmuli z jejího obličeje lékaři z nemocnice při Čínské lékařské univerzitě v Šen-jangu. Nikdo nechtěl věřit tomu, že žena, u níž média zveřejnila jen rodové jméno Čao, o kulce nevěděla.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Teprve posledních deset let začala mít potíže s dýcháním, neustále ucpaný nos, velké migrény a zduřelé lymfatické uzliny v hlavě.

„Jsem moc ráda, že mě ta kulka nezabila, jsem vděčná, že mi dovolila žít a že jsem získala možnost být se svou rodinou,“ svěřila se žena deníku Want China Times.

Zbloudilá střela prý před osmačtyřiceti roky nezpůsobila ženě žádnou velkou bolest a krvácení, domnívala se, že se jedná jen o drobnou střepinku, s níž se rozhodla žít. Operace se jako malá dívka bála. Navíc jí lékaři tvrdili, že jí budou muset rozbít nos a rozřezat horní ret. Vyjmutí kulky ale tak náročný zákrok nevyžadovalo.

„Kulka se zřejmě otočila a skončila v nosní dutině, takže nepoškodila mozek,“ uvedl ošetřující lékař Čao Ning, pro něhož samotného je záhadou, že pacientka vydržela žít s velkým kusem olova v hlavě tolik let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám