Hlavní obsah

Rozzuřený desetikilový kocour uvěznil rodinu v ložnici, zavolali na něj policii

Novinky, vps

Neobvyklý telefonát přijala v neděli večer policejní nouzová linka v americkém Portlandu. Volající Lee Palmer tvrdil, že jeho rodinu uvěznil v ložnici jejich 10kilový kocour, který se choval agresivně a dokonce napadl sedmiměsíční dítě.

Agresivní kocour uvěznil rodinu v ložniciVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Poklidný nedělní večer se změnil v peklo poté, co Palmerův malý syn Jesse zatahal kocoura jménem Lux za ocas, uvedl server listu The Oregonian. Ačkoliv na kocoura v minulosti běžně dorážel a nic se nestalo, tentokrát se „mazlíček“ otočil a sekl dítě do čela tak, až krvácelo.

Palmer instinktivně kocoura nakopl, aby zabránil dalšímu útoku. Zvíře se ale rozzuřilo takovým způsobem, že se Američan raději s dítětem, partnerkou a jejich psem zavřel v ložnici. Lux mezitím kvílel venku. Pokaždé, když pár otevřel dveře, na ně kocour prskal a dorážel.

Policie ho zpacifikovala

Pár se nejprve pokusil kontaktovat odchytovou službu, ale bez úspěchu. Na řadu tak přišla policie.

„Mám tu naléhavý případ. Můj kocour napadl moje sedmiměsíční dítě, tak jsem ho nakopl. Je to opravdu velká himálajská kočka. Jsme uvězněni v ložnici, nepustí nás ven,“ sděloval Palmer v telefonátu na nouzovou linku.

Operátor se nejprve ujistil, že dítě nepotřebuje lékařské ošetření, a poté poslal na místo hlídku. Policisté kocoura lapili a zavřeli ho do přepravky.

Chtějí si ho nechat

„Napadl naše dítě, takže to byl trochu adrenalin. Když máte dítě a kočku... Ujišťuji vás, že byste udělali to samé. Báli jsme se o dítě, kočka nás v tu chvíli nezajímala,“ vysvětloval Palmer.

Příběh o agresivním kocourovi se během několika desítek hodin rozšířil do celého světa. Palmer a jeho partnerka Teresa Barkerová byli doslova zahlceni žádostmi o rozhovor. Téměř ve všech interview se pak opakovala otázka, zda si kocoura nechají.

„Nebudu se zbavovat svého kocoura. Vychovala jsem ho odmala. Přijmeme jiná opatření,“ řekla pro Oregonian Barkerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám