Hlavní obsah

Toulavá kočka se vrátila domů po 11 letech

Novinky, vps

Kočky a obzvlášť kocouři se toulají běžně, někdy zmizí i na týdny či měsíce. Případ kočky Molly z britských Shetlandských ostrovů je ale unikátem. Ztratila se totiž před 11 lety. Její majitelé ji už dávno oplakali, byli proto překvapeni, když se nedávno vrátila. Poznali ji ihned podle jejího typického zbarvení, napsal server Daily Mail.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Molly zmizela z vesničky Gulberwick v roce 2003. Její majitelka Lynne Peartová s manželem to moc neřešili, jejich mazlíček totiž na několikadenní výlety vyrážel běžně. Když se ale delší dobu nevracela, řekli si, že je buď mrtvá, nebo zdivočela.

Ke kocouru Oscarovi, který byl ze stejného vrhu, si časem pořídili další kočku. Během let se jich u nich doma vystřídalo hned několik.

Okamžitě ji poznali

Na Molly si občas vzpomněli, například před pár týdny, když v sousedství zahlédli kočku, která vypadala téměř jako ona. Myšlenku, že by se mohlo jednat opravdu o ni, však zapudili. Ale mýlili se – Molly se zanedlouho objevila na jejich zahradě.

„Myslela jsem si, že jsem se zbláznila. Ale byla jsem si tak jistá, že je to ona. Zavolala jsem na ni, a ona se okamžitě otočila a začala mňoukat. Je to rozhodně naše Molly, o tom není pochyb,“ řekla 39letá Lynn Peartová.

Může zase zmizet

Britka nemá nejmenší ponětí, kde Molly posledních 11 let žila. Jen se domnívá, že většinu času zřejmě strávila ve volné přírodě. Dnes je jí 16 let a podle veterináře je ve skutečnosti ve stavu odpovídajícím mladší kočce.

Molly si teď zvyká na soužití s další kočkou Sally, která byla donedávna neomezenou vládkyní domova Peartových.

„Ráda si namlouvám, že s námi přišla strávit svá poslední léta. Je ale velmi nezávislá a všechno je podle ní. Doufám, že tu s námi zůstane alespoň na chvíli,“ dodala Peartová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám