Hlavní obsah

Kazatel se chtěl po uštknutí uzdravit modlitbami. Zemřel

Novinky, vps

Známý americký kazatel Jamie Coots dlouhá léta používal při svých bohoslužbách hady. Proslavil se tím, ale zároveň se mu tato neobvyklá záliba stala osudnou. V sobotu totiž zemřel na následky uštknutí chřestýšem. Odmítnul přitom ošetření v nemocnici a spoléhal se na modlitby.

BEZ KOMENTÁŘE: Pastor Coots na jednom ze svých vystoupení s hadyVideo: Jamie Coots

 
Článek

Dvaačtyřicetiletý Coots se kázání s hady věnoval přes dvacet let. Měl dokonce vlastní pořad na kanálu National Geographic a díky svému netradičnímu přístupu se stal dobře známou postavou.

Podle policie ho had uštknul v sobotu večer do pravé ruky. Když do kostela ve městě Middlesboro v Kentucky přijela pomoc, Cootse už tam nenašla, jeho rodina ho odvezla domů. Tam se ho poté policisté snažili asi půl hodiny přesvědčit, aby se nechal ošetřit, ale marně.

„Řekl bych, že tak o půl hodiny později nám volali, ať se vrátíme, protože zemřel,“ řekl stanici ABC 6 policejní šéf v Middlesboro Jeffrey Sharpe a dodal, že rodina věřila v uzdravení pomocí modliteb. Navíc to údajně nebylo poprvé, co Cootse uštknul had.

„Měl jsem ho rád. Nesouhlasil jsem s jeho výkladem, ale musíte prostě mít respekt pro jeho odhodlání dostát svému přesvědčení. Věřil v něj a neustoupil ani o krok,“ řekl Sharpe.

Cootsův syn Cody uvedl, že hada měli asi čtyři měsíce, a v rukou byl mnohokrát. Očekává se, že Cody naváže na odkaz svého otce a bude pokračovat v jeho práci.

„Nemyslím si, že je to nebezpečné. Je to slovo boží. Vždy jsme říkali, že to je dobrý způsob, jak žít, a také dobrý způsob, jak zemřít,“ řekl Cody Coots.

Reklama

Výběr článků

Načítám