Hlavní obsah

Skočil s padákem z jedoucí lanovky, hledá ho policie

Novinky, vps

Kanadská policie pátrá po muži, který v kanadském lyžařském resortu Whistler Blackcomb vyskočil s padákem z jedoucí lanovky. Aby se z ní dostal, musel použít hrubou sílu, čímž poškodil kabinu lanovky. Seskok provedl ve výšce asi 430 metrů nad zemí, napsal server CBC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž vyskočil z jedoucí kabinové lanovky, už po něm pátrá policie

 
Článek

K seskoku došlo minulý čtvrtek, video se na internetu objevilo tento týden. Nebezpečný kousek provedl 25letý muž, jehož identitu policie zná, ale zatím se jí ho nepodařilo najít.

Policisté ale zadrželi ženu, která ho doprovázela a natočila ji kamera na base jumperově helmě. Vyšetřovatelé ji vyslechli už před týdnem, ale nespolupracovala, proto ji doporučili obvinit z maření policejního výkonu. Při druhém výslechu tuto středu už s policisty komunikovala, propustili ji proto pod podmínkou, že se objeví v dubnu před soudem.

Po parašutistovi policie stále pátrá a navrhla jeho obvinění za způsobení škody vyšší než pět tisíc kanadských dolarů (91 tisíc korun). „Pokud ho najdeme, tak ho můžeme zatknout,“ uvedl pro CBC seržant Steve LeClair.

Lanovka Peak 2 Peak Gondola, z níž muž skočil, je nejvyšší lanovkou svého druhu na světě. V nejvyšším bodě se kabina nachází 436 metrů nad zemí.

„Whistler Blackbomb bere neoprávněnou manipulaci s kabinami velmi vážně a spolupracuje s policií na vznesení obvinění a napravení škody na lanovce,“ uvedli zástupci resortu v prohlášení.

Předpokládá se, že base jumper chtěl svým skokem napodobit podobný kousek, k němuž došlo v roce 2008 při otevření lanovky. Tehdy ho ale parašutista Shane McConkey provedl legálně při oficiální akci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám