Hlavní obsah

Rodiče bojují o nenarozené dítě se dvěma mozky

Novinky, vps
Sydney

Renee Youngová a Simon Howie z australského Sydney byli v šoku, když jim lékaři oznámili, že jejich zatím nenarozené dítě má dva obličeje a dva mozky, ale jen jedno tělo. I přes naléhání lékařů, aby zvolili potrat, protože dítě nemá šanci na přežití, chtějí počkat na přirozený porod.

Dítě má jedno tělo a jedno srdce, ale dva obličeje a dva mozky

 
Článek

Rutinní ultrazvukové vyšetření odhalilo problémy na začátku čtvrtého měsíce těhotenství. Sken odhalil, že holčička má dvě ruce, dvě nohy a jedno tělo se zdravým srdcem. Nad krkem má ale na jedné lebce dva obličeje a dva mozky spojené jedním mozkovým kmenem.

Tento vzácný jev byl v minulosti zaznamenán pouze v 35 případech. Ten poslední se datuje do roku 2008, kdy se v odlehlé indické vesnici narodila dívka Lali. Kvůli svému stavu nemohla správně přijímat potravu a po dvou měsících zemřela.

Potrat nepřichází v úvahu

Australské rodiče, kteří již mají sedm dětí a jejichž příjem tvoří sociální dávky a příspěvky na péči, však tato fakta ani varování lékařů nezastavila a o potratu vůbec neuvažují. Dítěti, nebo spíše dětem, protože nenarozenou holčičku považují za dvě děti, chtějí dát co nejlepší šanci na přežití, jak se svěřili v australském televizním pořadu A Current Affair.

„Bude to stejné jako dítě s autismem nebo Downovým syndromem. Nevěřím v potrat, pokud je dítě zdravé, správně roste a všechno jde podle plánu,“ řekl Simon Howie.

„Pokud s dítětem dostanu jen dva dny, tak to budou dva dny. Alespoň s ním strávím nějaký čas,“ dodala Renee Youngová.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvojčata se narodila každé v jiném roce

Zatímco lidé po celém světě slavili příchod nového roku, dvě matky v USA a Kanadě měly jiné starosti. Obě totiž přiváděly na svět dvojčata. Děti každé z nich...

Výběr článků

Načítám