Hlavní obsah

Zkouška nervů s obrněncem: Přejede nás nebo stihne zabrzdit?

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nizozemsko

Před pár dny se objevilo na internetu video, které vzbudilo rozruch po celém světě. Na něm nizozemská armáda údajně testuje brzdy svých tanků velmi riskantním způsobem. Žádný ze zpravodajských serverů, který informaci přinesl, sice nebyl schopen potvrdit autenticitu záznamu, za zhlédnutí však rozhodně stojí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nizozemská armáda testuje brzdy u tanků vskutku odvážněVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Video zachycuje 22 mužů a jednu ženu, jak stojí za sebou ve dvou řadách na opuštěné cestě. Za jejich zády se na ně řítí vysokou rychlostí tank Leopard 2.

Všichni se snaží udržet nervy na uzdě, jeden z účastníků se ale po blížícím se stroji přeci jen ohlédne. Tankista nakonec na poslední chvíli zabrzdí, jen kousek od dobrovolníků v druhé řadě, aniž by se komukoliv cokoliv stalo.

Tento typ tanku váží přes 60 tun a dosahuje rychlosti téměř 70 kilometrů v hodině. Jedná se o stroj německé výroby, který vstoupil do služby v roce 1979. Poprvé byl aktivně využit v Kosovu. Kromě Nizozemska a Německa ho využívají i armády v Rakousku, Norsku, Kanadě nebo třeba v Chile.

Reklama

Výběr článků

Načítám