Hlavní obsah

Městečko zamořily chuchvalce laskavce bílého

– Clovis
Novinky, vps

Jako ve zlém snu si museli v úterý ráno připadat lidé z města Clovis v Novém Mexiku. Část obce totiž pokryly chuchvalce uschlého laskavce bílého, který tam nafoukal silný vítr.

BEZ KOMENTÁŘE: Chuchvalce laskavce bílého zamořily městečko Clovis

 
Článek

Rostlina, kterou často používali filmaři k dokreslení atmosféry ve westernových městečkách, uvěznila některé obyvatele v jejich domovech.

„Dosahovalo to do výšky střech, zakrylo to garáže, dvorky, v podstatě místo sněhu jsme zasypáni laskavcem,“ řekl stanici NewsChannel 10 Justin Howalt, který se stará o údržbu města.

Vítr směřující ze severu začal foukat po jedenácté večer, většina obyvatel tak neměla o nečekaném přídělu nejmenší tušení a probudila se do jiného světa. Úplné překvapení to pro ně však nebylo, laskavec se v Clovisu neobjevil poprvé.

„Stalo se to naposled asi před sedmi a půl lety, bylo to tehdy třikrát během léta, takže jsme od toho měli docela dlouhou pauzu,“ řekl obyvatel města Robert Biller.

Kromě městských úklidových čet pomáhají s odklízením i sami občané. Zástupci města doufají, že se jim všechny chuchvalce podaří odstranit do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám