Hlavní obsah

Více než 700 nudistů překonalo rekord v hromadném koupání

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novozélanďané hnuli žlučí Španělům. Využili vrchol svého léta a pozvali na pláž Gisborne u Tichého oceánu nudisty z celé země. A sešlo se jich nakonec 745, aby se společně na Adama a Evu vykoupali ve vlnách Pacifiku pod horkým lednovým sluncem. Podle zástupců Guinnessovy knihy rekordů protinožci v zemi ptáka kiviho překonali půl roku starý španělský rekord.

BEZ KOMENTÁŘE: Nudisté překonali rekord v hromadném koupání

 
Článek

Ve Španělsku přišlo na nudistické koupání v moři „jen“ 729 lidí, rekord tak vydržel jen pár měsíců. Novozélanďané ho o víkendu překonali a stačilo jim k tomu pouhých šestnáct osob.

„Nebojácní účastníci z celé země přijeli tak, jak je stvořila příroda, a skočili do vln, aby vytvořili nový Guinnessův světový rekord,“ napsala novozélandská média.

A protože bylo účastníků 745, zástupci Guinnessovy knihy rekord uznají. A zruší španělský výkon z července minulého roku. Na Gisborne však nevytvářejí světový rekord poprvé, už loni touhle dobou se tam bez plavek koupalo 506 osob. Jenže v červenci na pláži El Playazo ve španělské Veře přišlo do vln skotačit 729 naháčů. A Guinnessův rekord tak půl roku měli v Evropě.

„Nemohla jsem vůbec uvěřit tomu, že přišlo tolik lidí, kteří byli ochotní koupat se zcela nazí. Na moment, kdy se najednou v moři koupalo 745 nahých lidí, dlouho nezapomenu,“ uvedla organizátorka Dena Robertsová pro novozélandský kanál TVNZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám