Hlavní obsah

Taxikář našel na zadní sedačce šest miliónů, všechny peníze vrátil

Novinky, vps
Las Vegas

Jako ohromný poctivec se zachoval taxikář Gerardo Gamboa z amerického Las Vegas. Poté, co našel ve svém autě papírový sáček plný stodolarových bankovek v celkové hodnotě 300 tisíc dolarů (šest miliónů korun), neváhal a peníze odvezl na dispečink. Po několika hodinách pátrání se vrátily ke svému majiteli, kterým byl profesionální hráč pokeru, napsal v sobotu server CNN.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Gamboa vezl minulé pondělí nejmenovaného hráče pokeru z kasina do hotelu, kde byl ubytován. Během cesty toho moc nenamluvili, taxikář si tak pasažéra zapamatoval především kvůli vysokému dýšku, jež od něj dostal.

Když nabíral dalšího cestujícího, tak si portýr, který pomáhal se zavazadly, všiml papírového sáčku na zadní sedačce. Taxikář si myslel, že uvnitř jsou nějaké cukrovinky, a sáček si vzal k sobě. Na křižovatce mu zvědavost nedala a podíval se dovnitř. Místo bonbónů našel peníze.

„Říkal jsem svému pasažérovi, že je můj svědek, a okamžitě jsem volal na dispečink,“ popisoval Gamboa nález pro list Las Vegas Sun.

Dočkal se odměny

Zaměstnanci taxislužby vypátrali majitele peněz během pár hodin. Gamboa dostal jako odměnu za svůj čin tisíc dolarů, večeři pro dva v restauraci a několik dní placené dovolené.

Taxikáře nakonec ocenil i sám zapomnětlivý pasažér. Minulé pondělí po vrácení peněz si sice vzal kontaktní údaje na Gambou, ale ozval se mu až po pár dnech. A určitě mu zpříjemnil svátky – jako nálezné mu totiž věnoval 10 tisíc dolarů.

„Od lidí, kterým pomáhám, nic neočekávám. Proto si toho opravdu vážím,“ řekl Gamboa o odměně. Odmítl však prozradit identitu pasažéra. Pouze prozradil, že se jedná o slavného hráče pokeru. „Nechtěl, abych zveřejnil jeho jméno, a já to respektuji,“ dodal muž, jenž se taxikařením živí 13 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám