Hlavní obsah

Dělníka uvěznil požár na špičce jeřábu, zachránil ho vrtulník

Novinky, vps

Do svízelné situace se dostal v úterý jeřábník z kanadského města Kingston. Během jeho směny vypukl požár v budovách stojících okolo jeřábu a rychle se rozšířil, muž proto neměl jak uniknout. Na špičce ramene proto čekal na záchranu vrtulníkem, která se nakonec podařila na jedničku.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana uvězněného jeřábníka

 
Článek

Zatímco desítky požárníků bojovaly v neobydlených studentských bytech s ohněm, jeřábník přelezl na kraj ramene a čekal na záchranu. Jinou možnost vzhledem k peklu, jež zuřilo pod ním, neměl.

Záchranář Cory Cisyk, který se za mužem spustil z vrtulníku, řekl stanici CBC, že před příletem na místo společně s kolegy netušil, co je vlastně čeká. Jednalo se totiž o neobvyklou záchranu.

Po zhodnocení situace se rozhodli spustit Cisyka na laně a ten zajistil jeřábníka speciálními pásy. Posádka nakonec oba vytáhla nahoru. Ze začátku ale vše tak hladce neprobíhalo, kvůli hlučné helikoptéře bylo obtížné komunikovat.

„Jen jsem se ho (jeřábníka) ptal, jestli je v pořádku. Neustále jsem mu říkal, že se ho pokusím dostat pryč,“ řekl Cisyk serveru stanice CBC.

Jeřábník byl převezen do nemocnice s menšími zraněními. Nikdo další nebyl podle dostupných zpráv během požáru zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám