Hlavní obsah

Umělec vytvořil na tabletu obraz, který vypadá přesně jako fotografie

Novinky, vps

Při pohledu na výtvor britského malíře Kylea Lamberta se může zdát, že se jedná o obyčejnou fotografii herce Morgana Freemana. Nenechte se ale zmýlit, ve skutečnosti to je hyperrealistická malba vytvořená prsty na iPadu. Umělec strávil tvorbou digitálního obrazu více než 200 hodin.

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrné video malby na tabletu

 
Článek

Lambert své snažení zveřejnil na časosběrném videu, které exportoval z aplikace Procreate, v níž obraz tvořil. Nejprve začal jednoduchými tahy a postupně se dostal až k podrobným detailům. Podařilo se mu napodobit například i hercovu lehce zpocenou tvář.

Obdivuhodná realističnost malby dovedla některé k pochybnostem, zda se nejedná o podvrh. Server listu Daily Mail ale uvádí, že Brit, který je zkušeným malířem, má za sebou už několik podobných výtvorů, a vše tak ukazuje na pravost jeho díla.

„Denně jsem malováním strávil i 9 až 10 hodin, pokud byla část, na níž jsem zrovna pracoval, náročná,“ řekl Lambert pro Daily Mail o díle, na jehož vytvoření potřeboval 285 tisíc tahů prstem.

BEZ KOMENTÁŘE: Ital maluje kresby, které jako by vystupovaly do prostoru

Podobně realistickými kresbami, tentokrát ale vytvářenými tradičními metodami, se může chlubit italský malíř a ilustrátor Marcello Barenghi. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Namalovaný prázdný pytlík od chipsů vypadá jako opravdový

Čtyřiačtyřicetiletý Ital vytváří svá díla především tužkou nebo pastelkou. Videa zachycující jeho tvorbu od začátku až dokonce se nebojí zveřejnit, a kromě jeho talentu tak lze ocenit i odvahu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám