Hlavní obsah

Opičí muž vylepšil rekord na 100 metrů po čtyřech

– Tokio
Novinky, vps

Při pohledu na závod, který se konal ve čtvrtek v Tokiu, si pozorovatel neobeznámený se situací mohl ťukat na čelo. Vypadalo to totiž, jako kdyby na rovince atletického oválu soutěžila tlupa opilců. Ve skutečnosti se ale jednalo o první oficiální závod v běhu na 100 metrů po čtyřech. Vítězem se nestal nikdo jiný než Keniči Ito, který této kategorii dominuje. Navíc pokořil svůj vlastní rekord.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opičí muž opět překonal rekord v běhu po čtyřechVideo: Reuters

 
Článek

Ito je průkopníkem běhu na 100 metrů po čtyřech. Začínal s ním před deseti lety, kdy si nastudoval pohyb kočkodanů.

Dlouho byl ve svém snažení osamocen, ale na čtvrtečním závodě už mu konkurovalo 13 dalších závodníků. Při pohledu na závod by však bylo lepší napsat, že se mu spíše pokoušeli konkurovat.

Jednatřicetiletý Japonec je totiž naprostým suverénem své kategorie a většinu soupeřů porazil o parník. Na dráze tokijského stadionu Komazawa dosáhl času 16,87 sekundy a poprvé v kariéře se dostal pod 17 sekund.

„Loni jsem se dostal pod 18 sekund, letos pod 17 a příští rok to bude pod 16. Pokud budu pokračovat tímto tempem a každý rok uberu sekundu, tak bych v roce 2020 v době konání tokijské olympiády mohl běhat pod 10 sekund,“ vtipkoval Ito a s úsměvem na rtech mluvil o soupeření s klasickými sprintery.

Na místě byl přítomen i komisař Guinnessovy knihy rekordů a potvrdil, že Itovi patří další rekordní zápis.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám