Hlavní obsah

Hasič se při orkánu proletěl na kovovém létajícím koberci

Novinky, vps
Rijeka

Chorvatské pobřežní město Rijeka v pondělí zasáhla silná bouře, při níž město bičovaly větry o rychlosti až 200 kilometrů za hodinu. V dramatickém dni se však objevil i úsměvný moment, když vítr vyzvedl do vzduchu kovovou střechu, kterou se právě snažil odklidit jeden z hasičů. Ten si tak na krátkou chvíli mohl připadat jako Aladdin na létajícím koberci.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasič se na střeše vznesl jako na létajícím koberci

 
Článek

Střecha ležela uprostřed silnice a hasič se ji chystal zajistit, aby ji vítr neodnášel dál a nemohla nikoho zranit. Silný poryv větru mu ale překazil plány, a muž se tak na pár sekund nedobrovolně vznesl do vzduchu.

„Nebylo to tak strašné, jak to vypadalo na videu,“ citoval server croatiantimes.com hasiče Maria Tomašiće, jenž se nečekaně proslavil. Záběry z krátkého letu se totiž staly nesmírně populárními a překročily hranice Chorvatska.

Ničivá bouře zasáhla v pondělí celé Chorvatsko, nejvíce ale byla postižena právě oblast kolem Rijeky. Poničeno bylo mnoho domů a aut, vítr také vyvracel stromy. Podle chorvatských médií při bouři přišel o život jeden člověk a další desítky byly zraněny.

Reklama

Výběr článků

Načítám